Barn, unga och familjehälsa, Första linjen


Om oss

Verksamhetsområdet Barn, unga och familjehälsa är länsövergripande verksamhet som består av drygt 200 medarbetare och utgörs av verksamhet vid Barnmorskemottagning, Barnavårdscentral, Ungdomsmottagning, Första linjen unga, Familjecentral, Barn- och familjestöd samt Logopedenheten. Tillsammans ger vi hälso- och sjukvård till verksamhetens målgrupper med fokus på den förebyggande hälso- och sjukvården.

Vår värdegrund vilar på barnkonventionen och alla människors lika värde. Värdegrunden är vår utgångspunkt i mötet med patienterna och i möten med varandra.
Nu söker vi er som tillsammans med oss vill tillgängliggöra den bästa möjliga vården för psykisk ohälsa till värmländska barn och ungdomar.

Första linjen unga

Välkommen till Första linjen unga! Vi tar emot barn och unga som uppvisar tidiga tecken på psykisk ohälsa, oavsett vad problemet beror på. Syftet med Första linjen unga är att, genom hög grad av tillgänglighet, kunna erbjuda tidiga insatser eller snabbt lotsa/remittera vidare. Verksamheten består av flera mottagningar i länet och bemannas av olika professioner så som av beteendevetare, psykologer, socionomer, sjuksköterskor och vårdadministratörer.

Första linjen ungas uppdrag kommer att utvecklas i och med God och nära vård. Var med på resan till en sömlös vård för barn och unga.

Arbetsbeskrivning

Rollen är flexibel och vi söker en legitimerad psykolog samt en PTP-psykolog eller två PTP-psykologer. 

Vårt huvudsakliga uppdrag är att ge råd, stöd och behandling till barn och ungdomar med lindrig psykisk ohälsa där insatserna utgår från en helhetssyn på den unges livssituation. Identifiera svårare problematik för att remittera och lotsa vidare. Identifiera riskbruk och missbruk. Föräldraskapsstöd ingår som en viktig del i arbetet för att möjliggöra en god utveckling hos den unge. Utöver individuella insatser ingår att arbeta aktivt för att möjliggöra ett sammanhållande stöd i de fall skola, socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatrin behöver samverka. Arbetet sker självständigt och handledning erbjuds som ett stöd i det individuella arbetet.

Första linjen unga finns på flera mottagningar i länet, vilket innebär att resor i tjänsten kan förekomma.

Vem är du?

Du är legitimerad psykolog alternativt PTP-psykolog och har ett intresse för och/eller erfarenhet av arbete med barn, unga och föräldraskap. Arbetet kräver förmåga att bedöma barn och ungas behov samt utifrån det planera och initiera stöd och behandling.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och förmåga till självständigt ansvar i arbetet. Vi vill att du bidrar med arbetsglädje och tar ansvar för såväl patienter som kollegor och verksamhet.

Välkommen med din ansökan, intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sunne samt utifrån enhetens behov
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer RS/231427
Kontakt
  • Tina Persson, Tf. enhetschef, 010-8347515
Facklig företrädare
  • Nås via växeln, 010-8315000
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb