Psykiatrisk öppenvård Karlstad, mottagning 4


Om verksamheten

Psykiatrisk öppenvård Karlstad är centralt belägen och ingår i område öppenvård, psykiatriska öppenvården i Värmland. Verksamhetsområdet psykiatrisk öppenvård består av länets psykiatriska öppenvårdsmottagningar samt centrum för ätstörningar, centrum för emotionell instabilitet, LARO-mottagning med RACT-team, neuropsykiatrisk mottagning, centrum för traumatisk stress och en egen ST-läkarenhet.

Verksamheten har ett upptagningsområde på cirka 100 000 invånare över 18 år i kommunerna Karlstad, Hammarö, Kil och Forshaga. Läs mer om psykiatrin i Värmland här!

Allmänpsykiatrisk mottagning 4 i Karlstad är remissportal för upptagningsområdet och utför basal diagnostisk bedömning av nya patienter. Patientgrupper som hör till mottagningens uppdrag är depression- och ångestsyndrom, personlighetssyndrom och ätstörning. Det finns även subspecialiserade mottagningar för psykossjukdomar, bipolära syndrom samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar dit patienterna kan remitteras efter basal diagnostisk bedömning. Mottagningen utför fördjupade bedömningar och behandlar övriga psykiatriska syndrom.

Är du intresserad av psykiatrisk diagnostik och brinner för handledning av studenter, AT-läkare, ST-läkare i allmänmedicin samt ST-läkare i psykiatri? Just nu söker vi specialistläkare till vår allmänpsykiatriska mottagning där du som en del i teamet kan vara med och forma verksamheten från start. På mottagningen finns redan fyra specialistläkare och du kan då bli vår femte!

På mottagningen arbetar fysioterapeut, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, läkare, skötare, arbetsterapeuter, vård- och stödsamordnare och psykoterapeuter. Mottagningen är uppdelad i två tvärprofessionella team där du som läkare har ett övergripande ansvar tillsammans med psykolog.

Arbetsbeskrivning

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig som specialistläkare är sedvanligt behandlingsarbete med psykiatrisk bedömning, utredning och behandling. Du deltar i remissgrupp, bedömningskonferens efter utförd basal diagnostisk bedömning samt behandlingskonferens för teamet. Vi bedriver handledning enligt ett gaffelkoncept där läkare under utbildning träffar patienter tillsammans med specialistläkare. Detta innebär högt tempo men också avlastning för specialisten gällande dokumentation, receptförskrivning och intyg. Arbete på distans eller deltid kan diskuteras.

Det finns en strävan att hela tiden förbättra verksamheten och som läkare har du stor möjlighet att vara med och utveckla vården. Du träffar dina kollegor inom psykiatrisk öppen- och slutenvård, en eftermiddag per månad. I tjänsten förväntas du även bidra i slutenvårdens jourlinje, för att upprätthålla kompetens gällande akuta bedömningar och ha kunskap om arbetssätt inom psykiatrisk slutenvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom psykiatri. Vi ser gärna att du är intresserad av handledning av underläkare. Du ska ha stort patientfokus med en samarbetsinriktad och lösningsfokuserad inställning till arbetet. Tillsammans med övriga i teamet tar du ansvar för patientsäkerhet och kvalitet i vården.

Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, är trygg i din arbetsroll och ser till hela verksamhetens bästa i ditt sätt att agera och ta beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga till kommunikation och samverkan med patienter, närstående, personal och vårdgrannar. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer RS/230734
Kontakt
  • Anna Tång, enhetschef, 010-8319051
Facklig företrädare
  • Företrädare för Läkarförbundet i Värmland, 010-8315000
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-25

Tillbaka till lediga jobb